Offerte & Contact
Info
Overstappen op Led
Ledtechnologie bestaat al meer dan een eeuw, maar wordt nu pas de standaard voor verlichting.
De oude, vertrouwde gloeilamp: wie kent hem niet? Een gloeidraad in een glazen bolletje waarover stroom gezet wordt. De draad verbrandt niet vanwege het gebrek aan zuurstof in de bol, en gaat gloeien; misschien is het wel de belangrijkste uitvinding van de 20ste eeuw.
Wie is er nu niet opgegroeid bij het licht van de gloeilamp?
Als je over 30 jaar nog eens aan iemand vraagt wat een gloeilamp is, zullen er maar weinig zijn die dat kunnen beantwoorden. Na een dikke honderd jaar staat de gloeilamp namelijk op het punt van de troon gestoten te worden door een nieuwe technologie: de Light Emitting Diode (LED).
Misschien is het wel de belangrijkste uitvinding van de 20ste eeuw
Hoewel de Russische wetenschapper Oleg Losev het principe achter de ledlamp al in 1920 ontdekte, duurde het tot 1962 voordat de huidige versie van de technologie werd gepatenteerd. Door in één richting een stroompje te leiden door een halfgeleider van een bepaalde materiaalsamenstelling wordt er licht afgegeven. Over de jaren heen is de technologie aanzienlijk verbeterd en heeft men met een lager verbruik een hogere lichtsterkte weten te behalen. Door verschillende materialen te gebruiken is het nu mogelijk ledlampen in elke kleur van de regenboog te maken. Al met al is de ledlamp anno nu er helemaal klaar voor om het over te nemen van de gloeilamp. De EU heeft dit ook al ingezien en staat de productie van die oude vertrouwde gloeilamp sinds 2012 niet meer toe.
De voordelen van de ledlamp ten opzichte van de gloeilamp, en zelfs de spaarlamp, laten zich gemakkelijk onderverdelen in vier categorieën: verbruik, duurzaamheid, veiligheid en veelzijdigheid
Verbruik
Overstappen op ledverlichting bespaart energie – en dus geld. Doordat er veel minder stroom nodig is om tot een zelfde lichtsterkte te komen, is een uiteindelijke besparing van 80% op de energierekening geen uitzondering.
Duurzaamheid
Een ledlamp gaat (veel) langer mee en kost ook wat meer dan een gloeilamp. Overstappen op ledverlichting is een investering, en berekenen we bij het overstappen de zogenaamde terugverdientijd: dit is de tijd nodig om de investering terug te verdienen in bespaarde gebruikskosten.

Een ledlamp kan trouwens ook zeer goed tegen een stootje. De componenten in een ledlamp zitten muurvast; geen wiebelende draadjes dus. Bovendien warmt een ledlamp nauwelijks op, en kan de behuizing daarom gemaakt worden van kunststof in plaats van glas. De ledlamp is dus bijna niet stuk te krijgen. Iedereen die wel eens een gloeilamp in een fitting heeft gedraaid weet dat geen overbodige luxe is!
Veiligheid
De ledlamp is veilig. Omdat hij nauwelijks opwarmt is er ook geen brandgevaar. Ook zitten er in een ledlamp geen glazen componenten: wel zo fijn als er een keer een op de grond valt.
Veelzijdigheid
Met de ledlamp kunt u alle kanten op. Door verschillende kleurenleds te combineren is het mogelijk elke kleur en elke toon van het licht te creëren. Doormiddel van de slimste oplossingen – denk aan dimmers, een afstandsbediening en zelfs een app voor uw mobiele telefoon of tablet – creëert u in een handomdraai de juiste sfeer. Van een strakke, zakelijke uitstraling op kantoor tot een warm, zacht licht als u ‘s avonds thuiskomt – en alles ertussenin.
Overstappen
Overstappen is makkelijk, en de kosten zijn snel terugverdiend. ThinkLED biedt al jaren met succes op maat gemaakte overstapmogelijkheden aan bedrijven en overheidsinstanties, VVE’s, scholen, noem maar op.

Bent u geïnteresseerd in overstappen maar wilt u eerst het fijne weten voordat u een besluit neemt? Een van onze specialisten komt graag vrijblijvend langs om poolshoogte te nemen van uw situatie. Dan ontvangt u van ons een gespecificeerd overzicht van de mogelijkheden.

Meer over de unieke werkwijze van ThinkLED leest u hier.
Case studies: lees hier voorbeelden van onze projecten
De Rede van Rotterdam is een elegant wooncomplex aan de Maas. ThinkLED zorgde er voor een net zo elegante ledoplossing.
Op een steenworp afstand van ...
De Marehof is een van de oudste woon-/winkelcomplexen in Almere, maar de verlichting is klaar voor de toekomst.
Bert Klompenhouwer is manager ...